Misterul din strada Plopilor – episodul 2

Nimic nu parea sa prevada evenimentele ce urmau sa se intample.
Deodata, un tunet prelung si rasunator le intrerupse depanarea povestilor. Magda, inca inbujorata de amintirea pataniilor lui Aurel, se intrerupse brusc si cauta sa isi inabuse un tipat. Cu ochii mari de teama, privi cum o mana cu un pistol mic, arginiu, se ivi dupa perdeaua ce masca usa dispre spre podul casei. Umbra unui om inalt si usor cam rotofei se profila pe peretele alaturat. Dupa profil, persoana nu parea deloc amenintatoare, ba chiar era usor comica, dar arma din mana nu lasa loc de interpretari. Ioana, fica cea mica a dlui. Croitoru, avu o tresarire de curaj si incerca sa se ridice din fotoliul in care cu cateva clipe in urma isi gasise o placuta odihna. Se lamurii insa repede, ca nu este prea bine pentru viitorul ei sa faca acest lucru. Magda ii facu semn cu degetul sa taca din gura si sa o urmeze. Fetele se aflau acum ascunse intro relativa siguranta, dupa canapeaua cea mare. Hector isi arata nelinistea in felul lui, cascand cu mare pofta, intocmai ca un caine somnoros si respectabil, pe vreme de ploaie si dupa o masa copioasa. Ioana, partea cea mai curajoasa a familiei, privi spre Hector mirata de indiferenta acestuia. Magda observa expresia ei si ii sopti ca probabil este cineva cunoscut de caine.
Dupa cateva momente de liniste, prinsera curaj si se ridicara incet de dupa canapea pentru a arunca o privire spre intrus. Ciudat, dar in camera nimic nu trada aparitia de acum cateva momente, determinandu-le pe fete sa se intrebe reciproc din priviri, daca nu cumva imaginatia le jucase vreo festa.
O lumina puternica strafulgera camera, urmata la cateva clipe de un nou tunet. De data aceasta, parca sunase intr-un fel mai deosebit. Parca un ecou prelungise durata acestuia.
Ioana ezita o clipa, apoi, urmata indeaproape de Magda, se avanta spre living-ul casei. Deschise usa brusc, dintr-o singura miscare. La prima vedere, camera nu parea sa fi primit vizita vreunui nepoftit. Perdelele groase ce aparau tablourile de colectie de razele nemiloase ale soarelui ce le-ar fi putut afecta, lasau sa patrunda o lumina ireala, de amurg. Mirosul de tutun de pipa se amesteca cu cel de ambra, al parfumului dlui. Croitoru. Acesta, in ciuda numelui, nu se ocupa defel de croitorie sau de ceva legat de aceasta. Era un constructor de drumuri, cu numeroase contracte dobandite de-a lungul timpului, mai mult sau mai putin pe merit, fapt care ii daduse o oarecare stabilitate financiara. Sotia acestuia, dna. Clara era o iubitoare a frumosului, preferand colectionarea de tablouri si statuete, in detrimentul ingroparii banilor in cine stie ce banca. Nu erau nume foarte celebre, dar tablourile, placute dealtfel, valorau ceva pe piata. Destul de mult pentru a tenta un posibil infractor.

[ episodul 3, in curand ]

Advertisements

1 thought on “Misterul din strada Plopilor – episodul 2

  1. Parca lipseste ceva intre partea I-a si cea de a II-a. Esti sigur ca asta este episodul II ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s